The Sign Of Leo + Sheepskin Wolves

Simplon UP

Do 30 Maart 2017
Waar: Kleine zaal
Kassa: 20:30 - 23:00 uur
Aanvang: 21:30 uur
DVK: 3.00 euro
Genre: Rock / Indie
Links

The Sign Of Leo
Ondanks dat de heren van The Sign Of Leo geen twintig meer zijn, valt de muziek van de Groningse band zeker niet oubollig te noemen. Ze blijven misschien nog wat onder de radar bij de serieuze muziekpers en -media, maar misstaan absoluut niet in het alternatieve Indie circuit. Zo stond het titelnummer van debuut EP 'Fight The Tide' weken lang in de Indie Chart van radiostation IndieXL en werd het nummer ook verkozen tot één van de beste 100 nummers van 2016.

Begin dit jaar wordt het volwaardige album 'Fields Of Passing Time' verwacht. Als een dwarsdoorsnee van de pophistorie smelten verschillende muziekstijlen samen met de melancholische stem van zanger Martin Erich. Eerder stond de band al op verschillende lokale festivals als Eurosonic en Preipop. Nu staan ze bij ons in Simplon UP en kunnen we een hoop nieuws van hen verwachten.

Sheepskin Wolves
"Lieve jongens, ruige muziek." Zo luidde het commentaar over Sheepskin Wolves  tijdens de Kunstbende finale van 2013 in de Melkweg. We zijn inmiddels een aantal jaartjes verder en de wolfjes gaan nog steeds hard. De echte schattigheid is helaas afgenomen, maar het muzikale geweld is nog steeds goed aanwezig bij de jongens.

Als krachtige alternatieve rockband halen ze hun invloeden uit Nirvana, Foo Fighters, Muse en Red Hot Chili Peppers. Ze laten geen enkele mogelijkheid tot muzikale invulling onbenut. Denk aan super strakke drumfills, melodieuze baslijnen, crunchy vocals en gierende gitaren. Al met al beloofd dat een denderend optreden te worden!